Baktips & råd #1 Mjölet

Mjölet - vid bullbak
Mjölet ska vara rumsvarmt, annars blir degen kyld av det. Ta alltså fram det i förväg om du förvarar det i ett kallt skafferi. Det är också viktigt hur du mäter upp mjölet. Om du trycker ner ett mått i mjölpåsen blir mjölet automatiskt hårt packat, och du får upp för mycket mjöl i måttet. Detta resulterar i en hård deg och torra och trista bullar. Gör därför så här när du mäter upp mjölet: Använd ett stort mått, ett 1-liters eller 1½-liters mått. Rör om lite i påsen om mjölet är hårt packat, och häll sedan mjölet från påsen ner i måttet.
Ur: Bara bullar av Åsa Swanberg
Mjölet - vid bullbak

Mjölet ska vara rumsvarmt, annars blir degen kyld av det. Ta alltså fram det i förväg om du förvarar det i ett kallt skafferi. Det är också viktigt hur du mäter upp mjölet. Om du trycker ner ett mått i mjölpåsen blir mjölet automatiskt hårt packat, och du får upp för mycket mjöl i måttet. Detta resulterar i en hård deg och torra och trista bullar. Gör därför så här när du mäter upp mjölet: Använd ett stort mått, ett 1-liters eller 1½-liters mått. Rör om lite i påsen om mjölet är hårt packat, och häll sedan mjölet från påsen ner i måttet.

Ur: Bara bullar av Åsa Swanberg
Publicerat: 2010-07-02 @ 22:46:58


0 kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0