Vaniljbullar med färska jordgubbar ♥

Hej!

Här kommer ett recept på riktigt smarriga bullar! Bullar fyllda med vaniljkräm och färska jordgubbar. Dom här bullarna smakar verkligen sommar, perfekt för en varm och solig sommardag i gräset med ett glas saft till ♥

Vaniljbullar med färska jordgubbar
· 200g smör
· 5 dl mjölk
· 50g jäst
· 1 ½ dl strösocker
· 1 tsk salt
· 1 ägg
· ca 15 dl vetemjöl

Fyllning
· Vaniljkräm
· 1 liter färska jordgubbar

Garnering
· Smält smör
· Strösocker

Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till 37º. Smula jästen i en skål och lös i degspadet. Tillsätt socker, salt, ägg och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den släpper skålens kant någorlunda. Låt jäsa övertäckt i 40 min. Skär jordgubbarna i ca 2-4 bitar beroende på hur stora dom är. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två delar. Kavla ut och dela i fyrkanter á ca 8x8cm. Ta en fyrkant, kavla jämn och fin. Klicka på vaniljkräm och lagom med jordgubbar (ca2-4 bitar). Vik ihop och nyp ihop. Ställ bullarna med den släta delen upp på plåten med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i 30 min. Baka i 225º ca 8 min tills bullarna får en gyllene färg. Pensla med smör och doppa i socker vid servering. Lycka till! ♥


Publicerat: 2010-06-21 @ 22:43:51


6 kommentarer
Postat av: minna

dom var jättegoda :D

2010-06-22 - 12:28:28 | URL: http://minnah.webblogg.se/
Postat av: svar till minna:

guuu va roligt att höra! :D

2010-06-22 - 18:28:06 |
Postat av: Johannes

Damn va söt liten kusin du har där hemma.....

2010-06-22 - 22:51:31 |
Postat av: Jossan

Vilken docka alltså!! Såg henne live idag på stan :) så söööt!!! Och bullarna måste vi provbaka här hemma ;)

2010-06-23 - 22:29:24 | URL: http://josefinfhors.blogg.se/
Postat av: svar till johannes:

I know <3

2010-06-25 - 00:19:41 |
Postat av: svar till jossan:

Aaaa! visst är hon underbar min lilla kusinvitamin :D <3 Bullarna tycker jag allt att du ska prova, suuuupergoda! :D

2010-06-25 - 00:20:38 |

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0