Jag vill, jag vill, jag vill!

Hej!

Ni anar inte hur sugen jag är på att starta mitt Café. Jag sitter å tittar på prylar & inredning hela dagarna! Jag blir bara mer å mer motiverad och inspirerad. Så himla sugen är jag!

Är det någon som vet vad som krävs för att öppna ett café?
Publicerat: 2010-03-05 @ 20:08:20


1 kommentarer
Postat av: Sofie

Först och främst en lämplig lokal och inredning. Sen måste man kunna mycket företagsekonomi så att man får budgeten att gå ihop, en kurs i ekonomi på högskolan skulle nog inte sitta fel kanske så att man blir säker på den fronten. Sen är det väl arbetslivserfarenhet, kontakter så att man vet var man införskaffar mjöl och sånt. Blir ju inte direkt billigt om du ska köpa mjölk och sånt ifrån ICA, bättre att skaffa en bra leverantör. Sen måste du tänka på hur ofta och mycket cafét ska vara öppet, kommer du hinna med att först öppna och baka alla kakor och sen stå där till klockan 8 varje kväll eller måste du anställa någon? Det fins ju både för och nackdelar med båda. om du anställer någon så måste du tänka på löner, skatter osv(som de säkert tar upp på ekonomigrejen) för man får ju tänka på att du försörjer någon annan än dig själv då. Om du jobbar helt själv så måste du jobba alla dagar, göra allt själv, allt ifrån att gå upp och vara på jobbet klockan 6 varje morgon för att kunna ha alla kakor och bullar färdiga till öppningen vid 10kanske? Sen kan du inte ta ledigt utan att stänga cafét = förlorade pengar.. Massor att tänka på:P



Jag vill öppna ett b&b, det tycker jag verkar mysigt, eller typ vandrarhem aktigt.. men det får väl bli när man är gammal och grå;)

2010-03-05 - 20:20:46 | URL: http://sofierikson.zoomin.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0