Kanelbullens dag!

Hej!

Idag är det den 4 oktober vilket betyder att det är Kanelbullens dag idag! ♥ Såååå, nu behöver ni givetvis ett recept på de goda bullarna! Det här receptet använder jag när jag bakar bullar!
                 
Kanelbullar - 20 stora el. 40 små.
Deg
· 200g smör el. margarin
· 5 dl mjölk
· 50g jäst
· ½ tsk salt
· 1½ dl socker
· 2 tsk kardemumma
· ca 1½ dl vetemjöl

Fyllning
· Smör
· Kanel
· Strösocker

Till pensling
· Ägg
· Pärlsocker

Dags att baka kanelbullar - vad roligt!
Sätt ugnen på 225ºc. Smält smör. Tillsätt mjölken och se till så att vätskan blir ca 37º varm. Smula ner jästen i en bakbunke och häll i vätskan och rör runt så att jästen löses upp. Tillsätt nu socker, salt och kardemumma och rör lite till. Häll sedan i mjölet. Dock inte allt mjöl!!! Häll i mjöl så att degen preciiiiis släpper väggarna på bakbunken. Degen kommer nu att vara ganska degig men så ska det vara! Låt nu degen jäsa övertäckt i 40 minuter. Under tiden kan du göra fyllningen - blanda ihop smör, kanel och socker till en "smet". Baka sedan ut degen när den jäst klart med resten av mjölet - fast inte så att degen blir torr! Den ska vara som en deg ska vara!

Baka sedan ut. Kavla ut degen och bred på fyllningen. Rulla ihop den utkavlade degen så att den blir som en rulltårta. Skär sedan längen i bitar och lägg dem antingen i bullformar eller på plåt m. smörpapper. Låt sedan bullarna jäsa i ca 30 minuter. Vispa nu upp ett ägg lite lätt och pensla bullarna. Strö på pärlsocker och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Lycka till!

Publicerat: 2010-10-04 @ 10:33:22


0 kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0