Blåbärsbullar & Biskvier ♥

Hej!

Igår till kaffet serverades mina blåbärsbullar och biskvier med stor succé! :D Alla tyckte att dom var supersmarriga och det var dom verkligen! Mumsfilibaba! ♥ Här delar jag med mig utav recepten på de goda bakverken ♥

Blåbärs/vaniljbullar - otroligt goda blåbärsbullar som ALLA älskar!
· 200g smör
· 5 dl mjölk
· 50g jäst
· 1 ½ dl strösocker
· 1 tsk salt
· 1 ägg
· ca 15 dl vetemjöl

Fyllning
· Vaniljkräm
· Blåbär

Garnering
· Smält smör
· Strösocker

Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till 37º. Smula jästen i en skål och lös i degspadet. Tillsätt socker, salt, ägg och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den släpper skålens kant någorlunda. Låt jäsa övertäckt i 40 min. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två delar. Kavla ut och dela i fyrkanter á ca 8x8cm. Ta en fyrkant, kavla jämn och fin. Klicka på vaniljkräm och blåbär. Vik ihop och nyp ihop. Ställ bullarna med den släta delen upp på plåten med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i 30 min. Baka i 225º ca 8 min tills bullarna får en gyllene färg. Pensla med smör och doppa i socker vid servering. Lycka till! ♥



Biskvier - supergoda och superenkla att göra! ca 30st.
Botten
· 400g mandelmassa
· 2½ dl strösocker
· 3 äggvitor

Smörkräm
· 300g smör
· 3 dl florsocker
· 3 tsk vaniljsocker
· 3 st äggulor
· 3 msk starkt kaffe
· 3 msk kakao

Garnering
· 225g mörk blockchoklad
· 30g kokosfett

Riv mandelmassan på ett rivjärn. Blanda den med sockret och äggvitorna. Vispa till en pösig smet, helst med elvisp. Spritsa ut smeten till släta runda kakor, ca 4 cm i diameter, på bakplåtspapper. Låt dem vila på plåten ca 30 minuter i rumstemperatur. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175 grader, 15-20 minuter. Låt dem kallna på plåten. Fyllning: Rör matfettet med flor- och vaniljsockret till en pösig smet. Det går bäst med elvisp. Tillsätt äggulorna, en i taget. Smaksätt med kaffe och kakao. Bred krämen på kakornas undersida. Ställ kakorna i kylen 30 minuter eller i frysen 15 minuter så att smörkrämen stelnar. Garnering: Smält chokladen och kokosfett i vattenbad. Doppa krämsidan i choklad en eller två gånger. Låt chokladen stelna mellan gångerna. Lycka till! ♥

Förvaring: Svalt 6-8 dagar, i frys ca 3 månader.

Publicerat: 2010-05-30 @ 10:15:05


0 kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0