Den gula labradoren

Hej!

Idag ville jag bara säga att... jag blir lika fascinerad varje gång jag ser en ledarhund i arbete. Underbar syn. Så underbart att se dom jobba, att få göra allt för sin husse/matte å samtidigt må så bra! Alltid lika kul å se hundar som gillar & mår bra av sitt "jobb". Love it, love it, love it! ♥

Jag å doggen va precis ute å gick då vi gick förbi en farbror med ledarhund, en gul labbe. Hunden gick så lugnt å fint bredvid sin husse för att leda honom rätt på vägen. Den gula labradoren tittade på mig å min lilla hundkompis när vi gick förbi, den viftade lite lätt på svansen å sen såg det precis ut som att den log. Jag smälte lite där ♥
Publicerat: 2010-08-29 @ 12:14:26


Om en blinkande julgran

Hej!

Plötsligt längtade jag så oerhört till julafton. Inte för att jag längtar efter snö, slask, julmat osv. Såg ett videoinlägg på Egoina där hennes örhängen blinkade som ljusslingorna i vår julgran i Chile när vi var små. Vår julgran hade blinkande ljus i hela sig. I julklapp fick jag en rockring som glittrade och lera i olika färger som doftade så gott. Jag kommer ihåg att lillebror fick en hel vilda western serie i form av små figurer, det var hästar, cowboys, kaktusar, staket, såna här "prärie" vagnar - ni vet såna där som vagnar som hästarna drar i vilda western. Vagnar med en sån där tygtub på sig., hm.. tror man kallar dom för wagons eller nåt på engelska. Skitsamma. Jag kommer ihåg det stora steken som mammas kusin hade tillagat av finaste kött som fick det att rinna i mungiporna på en. Jag kommer ihåg julmusiken och jag kommer ihåg när jag och mina syskon sprang ute på gräsmattan med våra två schäfrar bland alla doftande blommorna och frukterna.

En julafton i Chile igen skulle inte sitta fel. Där man äter stek, har en blinkande gulgran och får glittrande rockringar. En julafton där gammelmostrar dansar hela natten lång tills man somnar i soffan. En julafton där det är varm ute hela kvällen, en julafton där man springer å leker med hundarna till sent på kvällen. En sak som är säkert är att mormor skulle saknas. Å andra sidan saknar jag henne varje dag. Jag önskar att man ibland kunde spola tillbaka tiden en stund, så att man kunde få en julafton i Chile tillsammans med mormor igen, så att man kunde få se henne dansades bubblande av skratt, så att man kunde få gosa in sig i hennes famn å fylla båda näsborrarna med hennes doft. Hon hade alltid parfymen Paris. Jag önskar att man kunde spola tillbaka tiden så att man kunde få se sin mormor dansa hela natten lång igen, bubblande av skratt.
Publicerat: 2010-08-28 @ 22:33:21


En dag i augusti

Hej!

Sitter i lägenheten. Ska snart ta å måla väggarna en gång till. Min mobil har dött när jag som mest behöver den å jag vet inte vad jag ska hitta på för käk idag. Fult väder är det också. Shiit vad jag klagar, nu får det vara nog! Jag kan berätta att jag köpte två skitsnygga tavlor igår istället, som nu sitter på väggen ovanför soffan i tvrummet nu! :) Har inte haft tid å ta kort då jag har hållt på med annat. Har tagit fram smakerna till bröllops-cupcakes'n, målat väggar osv. Det tar sin lilla tid. Men såfort jag har tid så ska ni få se hur det ser ut i lyan. hihi.

På lördag blire kräftskiva hemma hos baby. Jag hörde även ngt om en Rockabillyfest i Karlsborg. Måste ta reda på tid å grejer, jag återkommer med tid när jag vet för er som blev intresserade. Nu ska jag måla igen innan rollern torkar.hö hö hö. hejsvejs
Publicerat: 2010-08-26 @ 13:02:26


Fix å trix i lägenheten

Hej!

Idag har jag varit i lägenheten hela dagen å fixat å donat. Jag måste få säga att det blir suuuperbra! Idag har vi satt upp gardiner, tavlor, satt ihop hela soffan, fyllt alla skåpen i köket osv. Det är dock lite saker som fattas å göra. Bla ska jag måla mitt lilla rum vitt, för just nu har den en tråkig fjuttapet. Sen så måste jag, bror å kusin åka till loppisen för att gå på jakt efter ett köksbord till oss. Det kommer att bli super. Bilder på lägenheten får ni såfort jag tagit några. hö hö hö.

Imorgon börjar baby på sitt nya jobb. Han har nämligen blivit anställd på skanska å nu ska de börja bygga hus :) Är så glad för hans skull! Imorgon ska jag även hämta ut mitt paket me grejer som jag har beställt. Äntligen får jag hem min sugarpaste, mitt ätbara lim å mitt bladnervsverktyg! Jippi! I veckan ska jag börja göra alla orkideer som jag ska dekorera bröllops-cupcakes'n med. Har jag inte berättat det tidigare så, jag ska nämligen göra cupcakes till min kusins bröllop! Det ska bli väldigt roligt!

Måste även berätta att jag åt en supergod pizza idag, den hette Madonna å på den så var det följande: mozzarella, gröna oliver, salami, färska tomater å ruccolasallad. SKITgod va den! Den ska garanterat ätas fler gånger! ;D hihi! Nu ska jag va lite social här, ha re så bra tills nästa gång! Tjohej!
Publicerat: 2010-08-22 @ 23:04:21


Besöket hos syster i bilder

Hej!

Nu är jag hemma igen. Kom hem för ett par timmar sedan. Har varit ute å gått med min lilla hundkompis, alla djuren har fått mat å vatten å blivit gosade med. Så nu ligger jag i min säng å myser. Tänkte bjuda på lite bilder ifrån när jag var hos syster i Stockholm, sen ska jag sova. ♥

Första dagen med syster:
Vi gick ut me hennes goa polle
Upptäckte att hon lyssnade ypperligt bra i bara grimma, we lililiiiike!
Sen lagade vi mat, lax å grönsaker
Johannes var bartender denna kväll ;)
Lax m. wokade grönsaker å romsås. love!
Publicerat: 2010-08-22 @ 22:52:35


nej nej nej

Hej!

Som ni kanske märkt så har jag haft en rad olika designer nu de senaste dagarna, men jag blir inte nöjd!! bahh! Har iaf kontaktat en tjej nu som gör designer som jag tycker väldigt mycket om. Får hoppas att hon svarar för då skulle jag bli ypperligt G L A D !

För övrigt vare inte kul att åka ifrån syster... sitter på bussen hem nu. Skitpåalltidag, får spasmer när jag inte blir nöjd med designen! Blogglusten liksom försvinner.suck. Nu tänker jag äta en macka istället. En ciabattamacka med luftorkad skinka, ost å tomat. Hejsvejs.
Publicerat: 2010-08-20 @ 17:51:14


Den stora staden

Hej!

Är verkligen svintrött. . . tänkte bara säga att jag haft en supermysig dag med syster. Vi har lalat runt i den stora staden. Ätit våfflor m. lyxräkor, dijonsenap å ruccola - låter knasigt, men guuu så gott! Promise! Vi sprang runt å fotograferade - klick klick, paparatzzi. sen åt vi morotskaka :) mahaha! ok. dags för mig att sova. mer om den stora staden another dag. haj.
Publicerat: 2010-08-19 @ 23:48:03


Ny design igen tro

Hej!

Håller på å byter design nu igen. . . I like lite förändring då & då. Men ja, jag är inte supernöjd med den här, ÄN! Men jag ska försöka fixa å dona så att den blir precis som jag vill :) hihi. Nu ska jag ut me vovven å sen ska jag krypa ner brevid min älskling ♥

Godnatt.
Publicerat: 2010-08-17 @ 23:04:38


Lovely days

Hej!

Sitter å väntar på att baby ska komma hem så att vi kan åka hem till mitt vit/gula hus i byn. Måste packa inför imorgon då jag åker till syster. Hos syster ska jag stanna i ett par dagar, ska få följa med till hennes häst, vi ska dansa Zumba å vi ska baka den goda knäckiga äppelpajen! ♥ Det kommer bli ett par lovely days!

Nu ska jag kolla på nyheterna. hö hö hö
Publicerat: 2010-08-17 @ 19:35:35


Äppelpaj med knäcktäcke ♥

Tillagning
4-5 äpplen av syrlig sort,t.ex Aroma el Gravensteiner
150g smör
2dl havregryn
2dl vetemjöl
2dl strösocker
1/2dl grädde,visp- eller mellan-
1/2dl sirap
1/2tsk bakpulver
Hej!
Lägg de skalade och skivade äpplena i en ugnsfast form.Smält smöret i en kastrull och rör sedan ner övriga ingredienser.Bred blandningen över äpplena och grädda i 175° ca 25 min.
Servera pajen ljummen med vaniljglass.
Äpplena kan bytas ut mot t.ex rabarber,hallon,blåbär....Hej!

Tänkte dela med mig av ett suuuuupersmarrigt recept på äppelpaj. Det här är en utav de godaste äppelpajer jag ätit! Smaken av äpple ihop med knäck satt som ett smäck! ♥

Äppelpaj med knäcktäcke
· 4-5 äpplen av syrlig sort,t.ex Aroma el Gravensteiner
· 150 g smör
· 2 dl havregryn
· 2 dl vetemjöl
· 2 dl strösocker
· ½ dl vispgrädde
· ½ dl sirap
· ½ tsk bakpulver

Skölj, skala å skiva äpplena. Lägg de skalade och skivade äpplena i en ugnsfast form.Smält smöret i en kastrull och rör sedan ner övriga ingredienser. Bred blandningen över äpplena och grädda i 175° ca 30 min.

Servera pajen ljummen med vaniljglass. Lycka till!


Så enkel å så gott! ♥
Publicerat: 2010-08-17 @ 18:53:14


Min mage pratar mat

Hej!

Då var det dags att slita sig ifrån både säng & dator. Min mage pratar mat så jag antar att jag får gå å äta frukost snart. Jag gjorde ju en knäckig äppelpaj igår. Guuuu så god den blev! DEt blev nog den godaste äppelpaj jag ätit på länge! ♥ Den ska göras fler gånger! Idag tänkte jag göra äppel/kanel muffins om jag hinner. Mumsfilibaba! Ska hinna hem till byn också, där ska det packas ner saker i en väska för imorgon tänkte jag åka en sväng till syster i Stockholm för å hälsa på en sväng! :)

ajuste, receptet på den knäckiga äppelpajen kommer också upp såfort jag har lite tid över.

Yesbox, up and away!
Publicerat: 2010-08-17 @ 10:27:09


Allt i allo

Hej!

Nu är jag äntligen klar med alla affischer som jag hade jobb att göra. Jag gör nämligen valaffischerna till Kristdemokraterna i kommunen iår. Det har varit både roligt och lärorikt. Idag blev jag äntligen klar med den sista, det blev totalt 8st.

Idag kl 04.00 gick jag och Marcus upp. 16.e Augusti innebär nämligen bockpremiär! Så det skulles ut å jaga bock. Klockan fem satt vi ute å spanade, eller ah.. det var mest Marcus som spana för själv hade jag somnat på en filt brevid alla nyponbuskar i det höga gräset. Ja å gudarna må veta att det var gött å sova för klockan fem på morgonen ska man faktiskt få sova vare sig det är i sängen eller ute på någon gräsplätt! Så det så! Aja, någon bock blev det ändå inte, vi såg dock ca 3 bockar och 2 getter men ingen var tillräckligt stor tyckte Marcus. Han har nämligen spanat in en skitstor bock... och JA! Det är skitstor jag har nämligen sett den själv! Det kan säkert vara en guldbock å jag antar att en guldbock är värd att vänta på.

Nepp, nu måste jag gå å baka nåt. Blev så himla sugen på en knäckig äppelpaj, jag får se vad huset har att erbjuda för ingredienser! :) Måste även få säga det att Ann, du är mitt lyckopiller. Tack för att du finns! ♥
Publicerat: 2010-08-16 @ 17:09:11


Chokladcupcakes med marängtoppar ♥

Chokladcupcakes med marängtoppar - ca 15st
· 90g margarin
· 3 ägg
· 2½ dl strösocker
· 1 dl Valio´s laktosfria gammaldags vaniljsås
· 4 dl vetemjöl
· 2 tsk bakpulver
· 2 tsk vaniljsocker
· 3 msk kakao
· 200g blockchoklad

Maräng
· 6 äggvitor
·
3 dl strösocker
· karamellfärg
· Strössel

Sätt ugnen på 200°. Smält margarinet. Vispa ägg & socker vitt å pösigt. Tillsätt margarinet. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker & kakao. Vispa ner mjölblandningen i äggblandningen. Tillsätt vaniljsåsen. Hacka chokladen och tillsätt den i smeten. Fyll muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.

Sänk ugnstemperaturen till 150°. Vispa upp äggvitorna länge tills det blir vitt & fluffigt. Tillsätt sedan sockret sakta men säkert. Vispa marängen tills den blir vit, blank, tjock och "hård". Den ska ej vara grynig när du vispat klart. Häll i karamellfärg efter önskemål & färg. Spritsa sedan ut marängen på en plåt och strö på strössel. Grädda i ugnen i ca 30 minuter. (50min om du gör större maränger). Marängerna ska vara krispiga på ytan och sega på insidan.

Smält blockchokladen över vattenbad. Skär sedan bort topparna på muffinsarna och ersätt med smält choklad. Ersätt muffinstoppen med en maräng! Lycka till! ♥


Publicerat: 2010-08-14 @ 18:44:24


Persikomuffins ♥

Persikomuffins - ca 15st
· 80g margarin/smör
· 3ägg
· 2½ dl strösocker
· 1 dl vispgrädde
· 4 dl vetemjöl
· 2 tsk bakpulver
· 2 tsk vaniljsocker
· 3 persikor

Sätt ugnen på 200°. Smält matfettet. Vispa ägg & socker vitt & pösigt. Tillsätt matfettet. Blanda vetemjöl, bakpulver & vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen i smeten. Tillsätt grädden & rör om. Skala & skär persikorna i bitar & tillsätt dom sedan i smeten. Fyll muffinsformarna och grädda i mitten av ugnen i ca 20minuter.
Lycka till! ♥


Jag åt min persikomuffins med vaniljgrädde! Mumsfilibaba! ♥
Publicerat: 2010-08-13 @ 23:40:55


Ont i hals, yr å bla bla bla osv

Hej!

Sjukling har jag varit i två dagar nu. Inte kul. Fick sjukanmäla mig till jobbet och ligger istället hemma å har ont i halsen, är yr å bla bla bla osv. Har iallfall orkat mig på att baka lite ikväll. Det blev chokladcupcakes m. marängtoppar! ♥ Jag tänkte att jag skulle lägga ut två recept till er imorgon! Ett recept på mina persikomuffins och ett recept på det jag gjorde nu ikväll, chokladcupcakes m. marängtoppar :)

Nu ska jag susa sött. Snart blire flytt till Mariestad också. Spännande! ♥ Godnatt!
Publicerat: 2010-08-12 @ 23:18:59


Nostalgeek ♥

Hej!

I Lidköping finns det en affär som heter Nostalgeek. Det är en affär med 40-50-60tals & rockabilly saker! Jag är helt såld på affären, har dock inte varit där en. Men eftersom det inte är så långt dit så tänkte jag att jag å baby skulle ta en tripp dit en dag. I affären har dom en himla massa goa grejer som jag skulle vilja ha i mitt framtida café! :D Jag slänger in lite bilder ifrån deras hemsida! Njut! ♥







Publicerat: 2010-08-12 @ 15:13:50


Montadidos med brieost, blåbärssylt & valnötter

Hej!

För ett tag sen så lovade jag er lite recept ifrån min kalasbuffé. Här kommer det första receptet, sedan kommer recepten trilla in titt som tätt :) Det här är ett recept där smakerna verkligen går ihop som ett smäck! :D

Montadidos med brieost, blåbärssylt & valnötter - 10 pers.
· ½ baguette
· 2 msk olivolja
· 200g brieost
· 1 dl blåbärssylt
· 10 valnötter

Skär upp baguetten i tunna skivor. Lägg brödskivorna på en plåt, pensla varje skiva med olivolja. Ställ in plåten i ugnen på 200° i ca 5 minuter. Ta ut plåten ur ugnen och skär upp brieosteni tio skivor. Lägg en skiva ost på varje brödskiva. Lägg därefter en sked med blåbärsmarmelad och en valnöt på varje brödskiva. Lycka till! ♥

Publicerat: 2010-08-09 @ 15:20:51


Njut av nuet, livet går inte i repris.

Hej!

Dålig på att uppdatera, ja! ;) Har gjort lite annat. Ridit på min lilla Juliekompis. Varit å hälsat på Rickard & Cicci. Bakat persikomuffins. Spanat på rådjur. Haft besök utav kusinJosefin, Jimmy & Tindra. Varit på bio å kikat på Bröderna Karlsson med baby. Hamnat på 20års kalas osv.

Nu kommer det lite bilder från när jag, baby, syster, morbror & mamma var på Liseberg ♥

Publicerat: 2010-08-09 @ 15:03:13


Hemma igen!

Hej!

Åh, jag är såå supertrött! Har precis kommit hem ifrån Ullared. Ann och jag har varit ute å flängt hela dagen. Vi åkte 5 på morgonen och kom hem vid nio på kvällen. Men jag fick en hel del grejer med mig hem så jag är riktigt nöjd! Orkar dock inte skriva så mycket nu när jag är typ dööööd. Hur som helst så har det varit en superdag ihop med Ann! :D

Jag är glad att jag är hemma hos min lilla hundkompis igen! ♥

Du & jag för alltid ♥
Publicerat: 2010-08-04 @ 22:00:53


Slappis hästarna, Ann å Moa ♥

Hej!

Har precis duschat och druckit lite juice. Det har varit en bra dag hos Ann. När vi hade tänkt att gå å rida så började regnet ösa ner och vi blev genast lite depp båda två. Men här ska vi inte hänga läpp för hör och häpna, solen tittade fram! :D Wiiiiie! Det blev rikigt fint å varmt. Så vi passade på att hoppa upp på våra kära kompisar å ta en tur! Vi hade en väldans tur för det var soligt å fint under hela turen! Regnet kom tillbaka nån timme efter att vi hade kommit hem.. hihihi snacka om tajming ;)

På eftermiddagen gjorde Ann en riktigt mumsig kycklinggryta. Jag som älskar mat åt en massa mat! ;D Men nu ska jag lägga mig. Imorgonkväll åker jag hem till Ann igen, då ska vi baka bullar som vi ska ha med oss på vår färd på onsdag när vi drar till Ullared! Det ska blir riktigt skojigt! :D gónatt folket! ♥


Slappis hästarna, Ann å Moa ♥
Publicerat: 2010-08-02 @ 23:16:01



RSS 2.0