Kardemumma & jordgubbscupcakes m.vaniljyoghurt♥
Kardemumma & jordgubbscupcakes m. vaniljyoghurtscream frosting - ca 14st normalstora.
· 150g smör
· 1½ dl strösocker
· 2 ägg
· 2½ dl vetemjöl
· 1 tsk bakpulver
· 2 tsk vaniljsocker
· 1½ tsk kardemumma
· ca 1L färska jordgubbar
Vaniljyoghurtscream frosting
· 5 dl vispgrädde
· 2½ dl fet vaniljyoghurt (den fetaste du kan hitta)
· 4 msk strösocker
· 2 tsk vaniljextrakt
Sätt ugnen på 150°. Smält smöret. Vispa strösockret och äggen vitt och pösigt. Blanda i vetemjölet, bakpulvret, vaniljsockret och kardemumman. Vispa ordentligt. Häll försiktigt i smöret och blanda ihop. Hacka sedan jordgubbarna och lägg i dom i smeten och rör runt lite grann. Fyll sedan muffinsformarna med smet och grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
Vispa grädden och sockret tills grädden har blivit fast och fin. Häll sedan i vaniljyoghurten och vaniljextrakten. Rör tills allt är blandat. Ställ sedan blandningen i kylen. När muffinsen har svalnat så spritsa på (obs!! den här frostingen är en aning svårspritsad! Så spritsa den riktigt kall! vilket inte jag gjorde ;) haha. man lär sig av sina misstag!) vaniljyoghurtfrostingen och dekorera med färska jordgubbar! Lycka till! ♥
Fick tyvärr inga bra bilder på dom.