Mississippi mudcake!

Hej!

Idag tänkte jag bjuda på ett underbart recept som jag och Johanna testade för några veckor sedan nämligen mississippi  mudcake. Det här är en maffig och mäktig liten chokladfrestelse som gärna kan serveras med en klick grädde till! Receptet hittade vi på Bakecake.



Mississippi mudcake
· 250 g osaltat smör
· 175 g vanlig choklad, delad i bitar
· 5 dl farinsocker
· 3 dl varmt vatten
· 1 msk snabbkaffepulver
· 4½ dl vetemjöl
· 1½ dl kakao
· 2 ägg, vispade

· florsocker att sikta över

Förvärm ugnen till 150 grader. Smöra en fyrkantig form, cirka 20 cm, och klä den med bakplåtspapper. Lägg smör, choklad, socker, vatten och snabbkaffe i en skål över vattenbad och låt smälta. Rör till en slät blandning och låt svalna i 15 minuter. Häll över chokladblandningen i en större skål, sikta ner mjölet och kakaon och rör ner äggen. Vispa med en elvisp till en slät smet, häll ner den i formen och grädda i cirka 1 timme.

Ta ut formen ur ugnen och låt svalna. Lyft efter 10 minuter ut kakan ut formen. Sikta florsocker över, skär i små fyrkanter och servera. Överblivna kakbitar kan förvaras i en lufttät burk i upp till 5 dagar.

(obs. bild lånad från google då jag inte han ta ngn egen.)
Publicerat: 2010-11-07 @ 10:12:21


0 kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0