Tigerkaka

Nu tänkte jag bjuda på det lovade receptet. Ett recept på en god å saftig tigerkaka el. marmorerad kaka som den också kallas för. En god mjuk kaka där choklad möter vanilj! Perfekt till kaffet eller ett glas jordgubbssaft ♥

Tigerkaka
· 200g margarin
· 2½ dl strösocker
· 3 ägg
· 4 dl vetemjöl
· 1 tsk bakpulver
· 1 dl mjölk
· 2 msk kakao
· 2 msk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175°. Smörj en bakform för ca 1½ liter. Rör margarinet och strösockret poröst. Blanda ner ett ägg i taget under omrörning. Tillsätt mjölet, bakpulvret och mjölken och blanda. Lägg ungefär halva smeten i en skål och blanda ner kakaon. Smaksätt resten av smeten med vanlijsockret. Häll nu hälften av den ljusa smeten i formen och sedan den mörka smeten och resten av den ljusa. Dra med en gaffel genom smeten så att den färdiga kakan får ett marmorerat utseende. Grädda i nere delen av ugnen i 1 timma. Lycka till! ♥
Publicerat: 2010-11-15 @ 12:34:18


0 kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0