Hallongrottor

Hallongrottor - ca 12 stora
· 4½ dl vetemjöl
· 1 dl socker
· 1 tsk bakpulver
· 2 tsk vaniljsocker
· 200 g smör (eller margarin)
· 1 dl fast hallonsylt - till fyllning.

Blanda samman mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Skär matfettet i mindre bitar och tillsätt det. Arbeta snabbt samman till en deg, gärna i matberedare. Om du låter degen vila en liten stund i kylen blir den lättare att hantera. Forma degen till valnötsstora bollar. Sätt ugnen på 200°C. Lägg nu de valnötsstora bollarna i muffinsformar på plåtar. Gör en fördjupning i varje kaka och klicka i lite sylt. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt kallna på galler. Lycka till! ♥

Publicerat: 2010-10-04 @ 20:35:41


0 kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0